achtergrondplaatje

Lost in Time in de klas; helaas beeindigd

De game Lost in Time aan de Eem speelt zich af in een industrieel stukje oud Amersfoort, Spui en Koppel en gaat over de tijd tussen 1850 en 1930.
Thema's als waterbeheersing in Nederland, de armenzorg in Nederland, handel en verkeer, maatschappelijke veranderingen, (verdergaande) industrialisering vs de kleine bedrijven en het verdwijnen van de huisnijverheid komen aan de orde.
Voor deze game is lesmateriaal ontwikkeld, dat je hier kunt vinden. Het lesmateriaal is publiek toegankelijk en bedoeld voor groep 7/8 van het basisonderwijs.
De iPad-huur kent voor scholen een speciaal tarief. We ondersteunen de uitvoeringsdag ook met begeleiding in de opstart en tijdens het spelen op locatie..

Bureau Kunsteducatie heeft de game twee jaar lang opgenomen in het scholenaanbod betreffende Cultureel Erfgoed. Dat betekende dat scholen uit Amersfoort via Scholen in de Kunst/Kunsteducatie het project kunnen boeken. Boeken kan alleen na contact over tijd en plaats.

Helaas is dit wegens onoplosbare technische problemen niet meer mogelijk . We hebben met veel verdriet het schoolproject moeten stopzetten. Het onderwijsmateriaal blijft leuk, relevenant en de moeite waard om naar te kijkien en wellicht te gebruiken bij andere projecten.

De meest bijzondere belevenis: Horen, zien, kijken en doen terwijl je leert!

matchboard